Ballina / Fun / Kuriozitete / 6 sekrete si të dalloni pajisjet e falsifikuara (FOTO LAJM)
Loading...

6 sekrete si të dalloni pajisjet e falsifikuara (FOTO LAJM)

Markat kryesore kanë shumë kopjime, dhe ndonjëherë ato të rremet janë bërë kaq mirë sa ju nuk jeni fare në gjendje t’i dalloni ato.
Por me anë të këtyre sekreteve të vogla do të jeni në gjendje të dalloni nëse po i investoni paratë tuaja në diçka origjinale ose jo.

Kontrolloni paketimin

Prodhuesit e produkteve të falsifikuara shpesh neglizhojnë dizajnin e paketave. Shitësit zyrtar do të kujdesen gjithmonë edhe për detajet më të vogla të dizajnit dhe paketimit të mallrave të tyre. Shqyrtoni paketimin, duke i kushtuar vëmendje cilësisë së printimit: shkrimi duhet të jetë i lexueshëm dhe i njëtrajtshëm kudo. Asgjë nuk duhet të jetë e lirë brenda. Prodhuesit gjithmonë rregullojnë mallrat e tyre në mënyrë që asgjë të mos dëmtohet gjatë transportit. Edhe qepjet dhe qoshet e paketimit duhet të jenë të puthitura mirë.

Kontrolloni manualin e përdoruesit

Manuali i përdoruesit është pasaporta e ëdo pajisjeje. Të gjitha informacionet e rëndësishme për pajisjen duhet të jenë aty në gjuhën e vendit të blerjes. Nëse është shkruar në ndonjë gjuhë tjetër dhe nuk mund ta lexoni atë, atëherë ajo është ose një pajisje e kontrabanduar ose një kopje e markës.

Kushtojini rëndësi materialit

Çdo material, qoftë plastik, gome ose alumini, mund të jetë me cilësi të lartë ose të ulët. Markat e famshme nuk i kursejnë materialet. Mbulesa plastike duhet të jetë e qetë, pa gropa ose papërsosmëri të tjera.

Shikoni me kujdes shkrimin

Një logo është fytyra e çdo marke dhe meriton vëmendje të veçantë. Gjithmonë është bërë në mënyrë që të mos ngatërrohet si edhe pas shumë vitesh të përdorimit, logoja duhet të jetë lehtësisht e dallueshme. Të gjitha shkrimet dhe simbolet mbi pajisje duhet të jenë të lëmuara, të lexueshme dhe të qëndrueshme.

Ushqyesi duhet të përshtatet për përdorim në vendin tuaj. Nëse jetoni në Evropë, duhet të ketë një bllok të veçantë për prizat evropiane. Nëse ju kërkohet të blini një përshtatës ose edhe një ngarkues të veçantë, kjo është një shenjë paralajmëruese. Mos harroni se markat janë përgjegjëse për sigurinë tuaj kur përdorin pajisjet e tyre. Prandaj, origjinalet gjithmonë kanë këshilla mbi përdorimin e pajisjeve të ndryshme.

Shikoni me kujdes fishat dhe prizat

Cilësia e fishës është një nga shenjat më të dukshme të një produkti të falsifikuar. Një kabllo e një produkti origjinal do të jetë e mbyllur dhe është e vendosur në mënyrë të barabartë, ndërsa në një të rreme do të shihni kënde të pasakta dhe pjesë të lirshme. Ndonjëherë gjatësia e një prize nuk përkon me thellësinë e saj.

/albeu.com/

Shikoni gjithashtu

Aktori nga Hollywood- i Morgan Freeman thërret ezanin

Morgan Freeman, ylli i shumë filmave nga të gjitha zhandret, gjatë një vizite në një xhami …

Loading...