Ballina / Show Bizz / Po Flitet / A mundet të parandalohet një tradhëti, si ta mbroni lidhjen nga “personi i tretë”
Loading...

A mundet të parandalohet një tradhëti, si ta mbroni lidhjen nga “personi i tretë”

Tradhtia është konsideruar gjatë gjithë historisë së njerëzimit si një akt i shëmtuar, i pafalshëm dhe shkatërrues marrëdhëniesh, si shoqërore dhe intime. Tradhtia ka lindur me njerëzimit që nga Juda dhe Jezusi, Bruti dhe Çezari deri në ditët e sotme.

Sipas një studimi të bërë në 2017 për tradhtitë dolën në përfundim se: në 1/3 e martesave, të dy partnerët pohojnë të kenë tradhtuar, 22% ishin burra dhe 14 % femra 36% kanë pasur marrëdhënie jashtëmartesore me një nga kolegët e punës, 10% tradhtojnë me anë të rrjeteve sociale dhe 40% e rasteve online më pas ktheheshin në lidhje reale Njerëzit që kanë tradhtuar më parë kanë 350% mundësi të tradhtojnë përsëri.

Ndër arsyet për tradhti përmenden:
Arsyet individuale që përfshijnë gjininë dhe personalitetin. Meshkujt janë më të predispozuar të tradhtojnë për shkak të niveleve të larta të testosteronit, i cili është përgjegjës për dëshirat seksuale.

Në varësi të rrethanave, në disa raste, partnerët kanë pranuar se kanë arritur në tradhti për shkak se shoqëria ka ndikuar në vendimin e tyre.
• Qytetet metropolitane janë ato me shifrat më të larta të tradhtive për shkak të privatësisë dhe liberalizmit që i karakterizon.
Partneri nuk të kushton më vëmendje dhe jeni larguar nga ana e komunikimit dhe seksuale.
Problem me vetëbesimin ose frika për t’u angazhuar seriozisht në lidhje.
Tradhtia si fenomen shoqëror ka marrë vëmendjen e shumë sociologëve dhe

Një studim i bërë në vitin 2016 në Univerisitetin “Chapman” Në Kaliforni doli në përfundimin se meshkujt lëndoheshin më shumë nga tradhëtia fizike në ndryshim nga femrat që lëndohen më tepër nga tradhëtia emocionale, nëse partner ii tyre dashurohet me dikë tjetër. Kur janë pyetur pjesëmarrëse, thatë se meshku j t lëndohen, sepse lëndohet egoja dhe krenaria e tyre.

Shumicën e janë femrat ato që janë viktimat e një tradhtie dhe lind pyetja: A mund ta mbroj lidhjen time nga tradhtia, apo vazhdon funksionon shprehja “Po tradhtove njëherë do të tradhtosh gjithmonë?”

Është e udhës kur në momentin që llon një marrëdhënie të bisedosh me partnerin si e përkuzon tradhëtinë dhe cilat veprime nuk toleron, për të shmangur koniktet e mundshme.

• Janë disa këshilla që mund t’i merrni për për të mbrojtur lidhjen tuaj nga tradhtia:

• Ji i sinqertë me veten rreth dobësive të tua.

• Shmangni situatat që mund të çojnë në tundime.

• Besoni te njerëzit që mund të qëndrojnë brenda kornizave të shoqërisë.

• Bëj zgjedhjet e mirëmenduara.

/MegaPress/

Shikoni gjithashtu

Premierë : “Krejt i Humbur” nga Mentor Mazreku (Foto-Video)

Tregu i muzikës sonë çdo ditë e më shumë po pasurohet me emra të rinj …