Ballina / Ekonomi

Ekonomi

Ministria e Ndërmarrësisë dhe Inovacionit edhe një mundësi për biznesin

Ministri i Inovacionit dhe Ndermarrsisë z. Besim Beqaj, priti delegacionin nga Oda e Afarizmit Kosovës (OAK) të shoqëruar nga biznese anëtare OAK-ut, delegacion ky i kryesuar nga kryetari i Bordit, z.Skënder Krasniqi me bashkëpunëtorë. Gjatë këtij takimi z. Krasniqi dhe përfaqesuesit e bizneseve e uruan Ministrin Beqaj për pozitën e …

Lexo më shumë

Bimët e rralla të Librazhdit tërheqin ekspertët gjermanë, 2 mln Euro për ti shumuar

Bimët mjekësore të Librazhdit marrin vëmendjen e universitetit gjerman. Për 5 vjet ekspertët do të studiojnë dhe zhvillojnë bimët e rralla të zonës së parkut kombëtar Shebenik-Jabllanicë. Ky projekt, i pari në vendin tonë për nga natyra e tij, kap vlerën 2 milionë €, me nje kohezgjatje 5-vjeçare dhe do …

Lexo më shumë

Koncesionet, fitime të larta. Plot 38.5 mln euro në një vit

Top Channel analizoi pasqyrat financiare të 11 prej koncesioneve më të mëdha në vend. Lista përbëhet nga kompani që gëzojnë kontrata monopol, në energji, transport, shëndetësi dhe kontroll fiskal. Sipas bilanceve të dorëzuara në Qendrën Kombëtare të Biznesit, vitin e kaluar ato realizuan 19.4 miliardë lekë, ose rreth 147 milionë …

Lexo më shumë

Qeveria ia beson përfaqësimin ligjor kompanisë bullgare në kontestin PTK-Axos

Qeveria e Kosovës, gjegjësisht Ministria e Zhvillimit Ekonomik, ka përzgjedhur kompaninë e cila do të përballet në kontestin PTK-Axos GMBH. MZHE, sipas dokumentit të publikuar në Komisionin Rregullativ të Prokurimit Publik (KRPP), ia ka besuar një kompanie bullgare me emrin “KPMG Bulgaria” përfaqësimin ligjor në kontestin e privatizimit të PTK-së …

Lexo më shumë