Ballina / Fun (page 2)

Fun

Droga “Paco” i shëndrron konsumuesit në mishngrënës (Foto)

Gjatë 10 viteve punë fotografi  Valerio Bispuri ka vizituar shumë vende të varfra të Amerikës, Brazilit, Peru, Kolumbi, Argjentinë. Autori na ofron një dokumentacion shumë të përpiktë për një fenomen  pak të njohur por me madhësi shqetësuese. Ajo çka fotografi rrëfen përmes fotografive është jeta e shkatërruar e njerëzve të …

Lexo më shumë

20 fotografitë unike të historisë të cilat nuk i keni parë me parë

Disa fotografi të çuditshme nga e kaluara,  të cilat mund tua paraqesin historinë nga një perspektivë tjeter. Disa nga këto fotografi mund të ju ndihmojnë që ta imagjinoni më mirë të kaluarën sesa një libër apo një film. Përmes këtyre fotografive ju mund të krijoni vetë pamjet se si mund …

Lexo më shumë

17 gabimet e filmave të cilat ndoshta nuk i keni vërejtur!

Njerëzit të cilët janë të çmendur pas filmave i kanë vërejtur këto gabime nëpër filmat e mëdhenj të cilët më së shumti i duam! Disa nga gabimet janë në kostume, skenografi, levizje të aktorëve ndërsa disa të tjera janë gabime nga pjesa e jashtme e skenave të cilat shihen në …

Lexo më shumë

Testamenti i Aleksandrit të Madh që ‘tronditi’ Greqinë dhe Maqedoninë: Jam ilir…

Padyshim që figura e tij madhështore, la gjurmë në historinë e njerëzimit, aq shumë sa edhe mijëra vite pas tij betejat dhe fitoret e tij bëjnë bujë dhe lexohen në gjithë botën. Bëhet fjalë për Aleksandrin e Madh, mbase figura më e shquar stratege dhe perandorake që ka njohur bota. …

Lexo më shumë

Qytetërimin në Ballkan nuk e sollën grekët, atë e gjetën këtu, e kishin ilirët. Zbulimet që do ndryshojnë historinë botërore

Kanë kaluar disa muaj nga lajmi i jashtëzakonshëm i arkeologëve kroat se historia Ilire do të rishkruhet dhe me këtë edhe historia e Ballkanit dhe Europës. Më së miri këtë zbulim për ilirët e ka vlerësuar Nju Jork Times, duke iu referuar zbulimit të arkeologëve kroat, shkruan: “Paraardhësit tanë i …

Lexo më shumë