Ballina / Lajme / Serbi

Serbi

Milan Glamočanin: Unë ua dhash emrin e Ramushit hetuesëve të Hagës pasi nuk njihja komandant tjetër të UÇK-së

Mediat serbe së fundmi janë duke u marur me rastet e  luftës në Kosovë. Ata madje të ftuar kryesor kan gjeneralët serb e çetnik të shumët. Njëri nga të intervistuarit është edhe një kriminel serb, e që gjatë kohës së luftës ishte gjeneral Milan Glamočanin, në zonen e Dugagjinit. Në …

Lexo më shumë

Flet ish gjenerali serb: Ne kishim spihun brenda familjes së Adem Jasharit, ata ishin të afërmit e tij

Ish gjenerali serb Stevan Gjuriq , i ftuar në televizionin  Коsmet, tregoi se ishin spihunët shqipat ata të cilët na tregonin se çfarë bënte Adem Jashari.  Gjuriq foli gjerësisht rreth luftës së forcave serbe dhe UÇK-së në Kosmet. Ish gjenerali serb zbuloi detajet e luftimeve të ushtrisë dhe policisë serbe kundër …

Lexo më shumë

Nenad Čanak: Serbia ka filluar t`i rikthehet rregullit të vjetër të vrasjeve

Ish-kandidati për president i Serbisë dhe kreu i Lidhjes Socialdemorate të Vojvodinës, Nenad Čanak, i ftuar në televizionin “Pink3”  ka thënë se Oliver Ivanoviç, ka mundësi të jet vrar nga ndonjë person i paguar nga  Rusia. “Shikojeni pak ç’po ndodh? Ka filluar të rikthehet rregulli i vjetër. Kush vret është …

Lexo më shumë

Thaçi bisedon me Aleksander Vuçiç

Presidenti i Republikës së Kosovës, z. Hashim Thaçi, ka zhvilluar një bisedë telefonike me Presidentin e Republikës së Serbisë, z. Aleksander Vuçiç. Në këtë bisedë telefonike, të dy Presidentët trajtuan çështjet e ndryshme të interesit të përbashkët, duke u fokusuar në domosdoshmërinë e vazhdimit të dialogut për normalizimin e marrëdhënieve …

Lexo më shumë

Vuk Drashkoviç: Vrasja e Ivanoviçit model i shërbimeve të sigurimit të Millosheviqit

Të shtënat vdekjeprurëse në goditjet e Oliver Ivanoviç-it janë në marrëveshjen e Brukselit, dialogun e brendshëm mbi Kosovën, stabilitetin e rajonit dhe rrugën evropiane të Serbisë. Vrasja e Oliver Ivanoviçit është terrorizmi politik, i bërë sipas modelit të shërbimeve të sigurimit të Millosheviqit nga vitet 1990. Oliver Ivanoviç ishte zëri …

Lexo më shumë

Aleksander Vulin propozon kriminelin Llazareviç përvojën e tij ushtarake ta bartë në Akademinë Pedagogjike të Armatës Serbe

Në një mbledhje të veteranëve serbë të luftës, krimineli Vlladimir Llazareviç u propozua nga Ministri i Mbrojtjes së Serbisë, Aleksander Vulin, që përvojën e tij ushtarake ta bartë në Akademinë Pedagogjike të Armatës Serbe. Një nga detyrat e tij si Shefi i Shtabit të Korpusit të Prishtinës ishte të monitoronte …

Lexo më shumë