Ballina / Show Bizz / Po Flitet / Eliza Dushku: Jam abuzuar seksualisht në moshen 12 vjeç, njëri nga emrat e famshëm të kinematografisë së Hollywud-it
Loading...

Eliza Dushku: Jam abuzuar seksualisht në moshen 12 vjeç, njëri nga emrat e famshëm të kinematografisë së Hollywud-it

Shqiptarja Eliza Dushku, e cila njihet si një ndër shqiptaret e cila ka bërë karier në kinematografinë e Hollywud-it, ka pranuar se për të arritur deri këtu ajo ka kaluar në shumë periudha të vështira.

Eliza ka treguar haptas se në moshen 12 vjeçare ishte dhunuar seksualisht nga Johel Kramer, në kohen kur xhirohej filmi “True Lies”, njëri nga njerëzit kryesor në atë kohë të kinematografisë Holliwudiane.

Johel, më mori në hotel me pretekstin se do të më dërgonte në pishin. Ai aty abuzoi me mua. Unë ju tregova prindërve të mij se çfarë më kishte ndodhur dhe dy vllezërve por askush nuk më besoi. Ai ishte 36 vjeç, ndërsa unë 12. Edhe sot mbaj mend atë sken të tmerrshme kur ai më përdhunoi.

Pse të flasësh tani? Isha 12 vjeç, ai ishte 36 vjeç. Është e pakuptueshme.  Mjaft herët ai më ka quajtur “Jailbait” para të tjerëve (në atë kohë, më kujtohet kur pyeta një nga vëllezërit e mi më të vjetër se çfarë do të thoshte dhe e kuptova që  kishte kuptimin “vartësi” .

Disa vite më vonë kam dëgjuar se ai ishte larguar nga biznesi, por më vonë kam zbuluar kohët e fundit se në fakt ai ende punon në krye të industrisë. Dhe disa javë më parë, gjeta një foto interneti të Joel Kramer duke përqafuar një vajzë të re. Ai imazh më ka përhumbur mua.  Nuk mund ta fsheh më atë që ka ndodhur.

Hollywood ka qenë shumë i mirë për mua në shumë mënyra. Megjithatë, Hollywood gjithashtu dështoi ta mbrojë, një aktore fëmijë. Më pëlqen të mendoj për veten si një zog i fortë në Boston, në shumë mënyra nuk mendoj ndryshe nga Faith, Missy, ose Echo.

Unë jam mirënjohës për gratë dhe burrat që kanë shkuar para meje në muajt e fundit. Lista gjithnjë në rritje e viktimave të abuzimit seksual dhe të ngacmimit, që kanë folur me të vërtetat e tyre, më kanë dhënë më në fund mundësinë për të folur. Ajo ka qenë e papërshkrueshme rraskapitëse, duke  krijuar zbrazdësi  brenda meje për të gjitha këto vite.

/MegaPress.AL/

 

Unë mora guximin të flas pasi që janë duke u deklaruar shumë vajza e fëmijë , të cilat janë abuzuar në mënyrë seksuale nga emra të njohur të Hollywudit.

Shikoni gjithashtu

Në këto ditë të vetizolimit, ja deri ku arrin kreativiteti e të rinjve

Kosova është në gjendje emergjence e gjithë kjo pasi janë konfirmuar disa raste pozitive në …