Ballina / Lajme / Kosovë / Furtuna e zgjedhjeve të 11 qershorit do të bartet edhe në ato lokale
Loading...

Furtuna e zgjedhjeve të 11 qershorit do të bartet edhe në ato lokale

Të gjitha partitë politike do të kandidojnë me kandidatë të vetëm, ndërsa në rast të balotazheve zgjedhore ata nuk përjashtojnë mundësinë e koalicioneve me partitë tjera. Duke folur rreth koalicioneve që do t’i krijonin partitë politike në rast të balotazheve, përfaqësuesit politikë shprehen se koalicionet do të dallojnë varësisht prej komunave.

Të hënën ka qenë dita e fundit që subjektet politike t`i dorëzojnë listat e kandidatëve për zgjedhjet lokale të cilat do të mbahen më 22 tetor.

Numri i subjekteve politike që kanë aplikuar për certifikim për pjesëmarrje në zgjedhjet lokale që do të mbahen më 22 tetor është 31.

Ndryshe nga zgjedhjet parlamentare, ku partitë politike kanë garuar në koalicione me njëra tjetrën, në zgjedhjet komunale një gjë e tillë nuk ka ndodhur.

Të gjitha partitë politike do të kandidojnë me kandidatë të vetëm, ndërsa në rast të balotazheve zgjedhore ata nuk përjashtojnë mundësinë e koalicioneve me partitë tjera.

Duke folur rreth koalicioneve që do t’i krijonin partitë politike në rast të balotazheve, përfaqësuesit politikë shprehen se koalicionet do të dallojnë varësisht prej komunave.

/BotaSot/

Shikoni gjithashtu

Kush është Manuella Koni dhe pse është e nevojshme për një mandat në Kuvendin e Kosovës…?

Bëhet fjalë për kandidaten për deputeten nga radhët e PEK-ut, Manuella Koni, e cila beson …

Loading...