Ballina / Lajme / Bota / Gjykata e Lartë vendosë të dëgjojë rastin e ndalimit të udhëtimit
Loading...

Gjykata e Lartë vendosë të dëgjojë rastin e ndalimit të udhëtimit

UASHINGTON – Gjykata e Lartë njoftoi të hënën se do të vendoste nëse ndalimi i rishikuar i udhëtimit të Presidentit Trump ishte i ligjshëm, duke vendosur fazën për një vendim të rëndësishëm në fushën e pushtetit presidencial.

Rendi ekzekutiv i rishikuar i z. Trump, i lëshuar në mars, kufizoi udhëtimin nga gjashtë vende kryesisht muslimane për 90 ditë dhe pezulloi programin e refugjatëve të vendit për 120 ditë. Koha ishte e nevojshme, tha urdhri, për të adresuar boshllëqet në procedurat e shqyrtimit dhe verifikimit të qeverisë.

Dy gjykata federale të apelit kanë bllokuar pjesët kritike të rendit.

Administrata kishte kërkuar që vendimi i gjykatës së shkallës së dytë të pezullohej derisa çështja të ecë përpara. Gjykata dha një pjesë të asaj kërkese në mendimin e saj të pacaktuar.

Gjykatësit, në fakt, thanë se të huajt me lidhje ose marrëdhënie në Shtetet e Bashkuara nuk do të ndaloheshin nga hyrja në vend. Por, ata që aplikojnë për viza që nuk kanë qenë kurrë këtu, ose nuk kanë pasur lidhje familjare, biznesi apo lidhje të tjera mund të ndalohet.

“Ne i japim kërkesat e qeverisë për të qëndruar në urdhëresat, deri në masën që urdhëresat të ndalojnë zbatimin e” urdhrit ekzekutiv të z. Trump, vendimi tha, “në lidhje me shtetasit e huaj që nuk kanë ndonjë marrëdhënie të mirëfilltë me një person apo subjekt në Shtetet “.

Gjykatësit thanë se dallimi duhet të jetë i lehtë për t’u administruar. “Në terma praktikë, kjo do të thotë që” rendi ekzekutiv “nuk mund të zbatohet kundër shtetasve të huaj që kanë një kërkesë të besueshme të një marrëdhënieje të mirëfilltë me një person ose entitet në Shtetet e Bashkuara”.  /MegaPress/

Shikoni gjithashtu

Kush është Manuella Koni dhe pse është e nevojshme për një mandat në Kuvendin e Kosovës…?

Bëhet fjalë për kandidaten për deputeten nga radhët e PEK-ut, Manuella Koni, e cila beson …