Ballina / Lajme / Kosovë / Gjykata në Kosovë dënon me 187 vite burg personat të përfshirë në luften e Sirisë
Loading...

Gjykata në Kosovë dënon me 187 vite burg personat të përfshirë në luften e Sirisë

Këshilli për Bashkëpunim Rajonal që merret me bashkëpunimin e vendeve të Evropës Lindore që synojnë të anëtarësohet në Bashkimin Evropian, ka publikuar disa të dhëna sa u përket dënimeve të shqiptuar për shqiptarët të cilët kan luftuar në Irak dhe Siri.

Nga viti 2012 deri në vitin 2017, nga rajoni i Ballkanit Perëndimor, drejtë Sirisë e Irakut, kanë udhëtuar mbi 1000 persona. Numëri përfshin personat të cilët kan shkuar të luftojnë atje, disa nga ta janë kthyer e disa të tjer kan vdekur gjatë luftimeve.

Në raport tregohet se kan shkuar edhe shumë gra dhe fëmijë.

Totali i vuajtjes së dënimeve për kosovarët  është 187 vjet,  Shqipëria që ka shqiptuar 126 vjet burgim, Bosnja dhe Hercegovina 40 dhe Maqedonia 33 vjet burgim. Këto dënime përfshijnë periudhën për vitet 2015-2017. Ndërsa nga të gjitha vendet e Ballkanit, Kosova arrin numërin më të lartë të denuarëve.

/MegaPress.AL/

Shikoni gjithashtu

Kush është Manuella Koni dhe pse është e nevojshme për një mandat në Kuvendin e Kosovës…?

Bëhet fjalë për kandidaten për deputeten nga radhët e PEK-ut, Manuella Koni, e cila beson …