Ballina / Lajme / Kosovë / Operatori serb, i pakontrolluar nga Kosova (Video)
Loading...

Operatori serb, i pakontrolluar nga Kosova (Video)

 

Operatori i përkohshëm i licencuar MTS. D.O.O, në bazë të marrëveshjes së Brukselit, ka filluar operimin e tij në zonat e banuar nga minoriteti serb dhe i ka në shfrytëzim 60 mijë numra – bashkë me shërbim të internetit.

Por, ky operator ende nuk dihet nëse i ka plotësuar kriteret e parapara në marrëveshje.

Kryetari i Autoritetit Rregullativ i Komunikimeve Elektronike dhe Postare (ARKEP), Kreshnik Gashi, ka thënë se së shpejti do të dalin në teren për të inspektuar punën e operatorit mobil serb MTS. D.O.O.

Ndërsa, sa i përket kodit të ri të Kosovës që ka marrë në shkëmbim të kësaj licencë, Gashi ka thënë se gjatë këtij viti duhet të realizohen thirrjet hyrëse, kurse në fillim të vitit të ardhshëm operatorët duhet të kalojnë në fazën e përfundimit të këtij procesi. /Tribuna/

Loading...

Shikoni gjithashtu

Zv.ministrja e financave Elezi nesër hap konferencën me temë ‘Përmirësimi i sistemit për kontrollë të brendëshëm’

Shkup, 12 qershor – Nesër e enjte (13 qershor 2019), me fillim në ora 10:00 zëvendës …

Loading...