Ballina / Lajme / Kosovë / Qumështores ” Sharri” i vjedhet brendi, nërsa Ismet Mulaj nga OAK i premton pronarit zgjedhje të problemit
Loading...

Qumështores ” Sharri” i vjedhet brendi, nërsa Ismet Mulaj nga OAK i premton pronarit zgjedhje të problemit

Drejtori i OAK-s, Ismet Mulaj  me antarin  e bordit Hasan Gigollin dhe Rrezarta Rama zyrtare për komunikim me biznese,  kan zhvilluar disa vizita bizniseve të Prizrenit. Ata jan takuar me pronarin e kompanisë të qumështores  “ Sharri” z.Nderim Halimi, në Prizren.  Gjatë kësaj vizite Halimi u ankua pasi që në rajonin e Opojes  janë 8 kompani me emrin “ Sharri”. Dhe përshkak të produkteve jo cilësore të plasuara në treg nga kompanitë me po të njejtin emër, biznesi i tij është duke u dëmtuar. Halimi  gjithashtu thot se” se brendi i kompanisë më është vjedhur edhe pse kam kerkuar drejtësi nuk mar përgjegjje’’. Ndërsa  tregon se rastin e ka paraqitur edhe në “ Zyren e Patentimit” dhe  në ”Avuk”.

Nga ana tjeter Mulaj  thotë se “ Nëse ka dëshmi dhe vërtetohet  e gjitha, atëherë do të ngre padi kundër qumështorëve me po të njejtin emër për dëmtim të biznesit”

Ndërsa Halimi  thoët se ”Është i vetmi i cili ka patenten nga MTI dhe se produktet janë të mbrojtura me llogo, fondin e shkronjave dhe ngjyren” thot Halimi. Ai tregon edhe problemet që jan duke i hasur për eksportim ku qumështorja “ Sharri” ka kapacitet të prodhoj 35 mij litra për të prodhuar produkte qumështore por nuk e bëjnë. Ai e arsyeton këtë se në tregun e Kosovës ka produkte nga vendet fqinjë. Gjë që nga kjo po i dëmton  produktet vendore.

Anëtari i OAK-s, Hasan Gigolli thotë  “ Se problemin që e ka do ta zgjedhin bashkarisht. Dhe se OAK, është krijuar për të ju dalur bizneseve në ndihmë. Qëllimi kryesor i saj është të ju sherbej kompanive vendore. Bashkimi i bizniseve dhe ideve të njerëzve do të japin rezultate të mira për produktet vendore.

Ndërsa Mulaj i premton zgjedhjen sa më shpejtë të problemit.

/MegaPress/

Shikoni gjithashtu

Kush është Manuella Koni dhe pse është e nevojshme për një mandat në Kuvendin e Kosovës…?

Bëhet fjalë për kandidaten për deputeten nga radhët e PEK-ut, Manuella Koni, e cila beson …

Loading...