Ballina / Lajme / Bota / Rreth 73.000 gra, fëmijë dhe burra të Myanmarit kanë mbërritur në Bangladesh
Loading...

Rreth 73.000 gra, fëmijë dhe burra të Myanmarit kanë mbërritur në Bangladesh

Rreth 73.000 gra, fëmijë dhe burra  kanë mbërritur në Bangladesh pasi kanë udhëtuar për ditë me radhë për të ikur nga dhuna në gjendjen e Veriut Rakhinë të Myanmarit. Shumë njerëz janë të uritur, disa jan në gjendje të keqe fizike dhe kanë nevojë për mbështetje për shpëtimin e jetës.

Kreu i zyrës së UNHCR-së  Shubhash Wostey ka thënë  se “Me ardhjen e mijëra njerëzve çdo ditë, ne kemi nevojë për strehimore emergjente dhe toka shtesë për t’i ndërtuar ato.” Ndërsa vullnetarët e refugjatëve kanë krijuar edhe kuzhina komunitare për të plotësuar nevojat në rritje.

 

/MegaPress/

Loading...

Shikoni gjithashtu

NISMA SOCIALDEMOKRATE ARTIKULUESE E VËRTETË E KËRKESAVE TË QYTETARËVE TË KOSOVËS, PËR SHTETIN QË DUAM

Jemi në një moment jashtëzakonisht të rëndësishëm për Kosovën dhe fatet e saj të së …

Loading...