Ballina / Femra / Bebja / Si të kujdeseni për bebet e posalindura?
Loading...

Si të kujdeseni për bebet e posalindura?

Nëse nuk keni kaluar shumë kohë rreth të sapolindurve, brishtësia e tyre mund të jetë frikësuese. Këtu janë disa këshilla se si të kujdesemi për bebet e poaslindura:

  1. Lani duart para se ta prekni fëmijën tuaj. Të sapolindurit ende nuk kanë sistem të fortë imunitar, prandaj ata janë të prekshëm ndaj infeksionit. Sigurohuni që të gjithë ata që merren me fëmijën tuaj kanë duart e pastra.
  2. Kini kujdes kur ta mbani në duar të mbështetni kokën dhe qafën e fëmijës suaj.
  3. Kini kujdes të mos tronditni porsalindurin tuaj dhe të luani me të. Shtrëngimi  i fuqishëm mund të shkaktojë gjakderdhje në tru dhe madje edhe vdekje.
  4. Nëse keni nevojë të zgjoni fëmijën tuaj, mos e bëni duke tundur. Në vend të kësaj, gudulisni këmbët e foshnjës ose putheni butësisht në faqe.
  5. Sigurohuni që fëmija juaj është i lidhur mirë në, karrocë fëmijësh apo kudo që dilni me të.
  6. Kufizoni çdo aktivitet që mund të jetë shumë i përafërt ose i papërmbajtur.
    Mos harroni se porsalindja juaj nuk është e gatshme për të luajtur, qeshur ose të hedhura në ajër.

/MegaPress/

 

Shikoni gjithashtu

Pse shumica e bebeve ngjizen gjatë festave të fundvitit?

A keni menduar ndonjëherë përse shumë bebe lindin në shtator? Epo, ka një arsye shkencore …