Ballina / Stili / Kujdesi per kafshet / Si ta zgjedhi qenin besnik për fëmijët tuaj?
Loading...

Si ta zgjedhi qenin besnik për fëmijët tuaj?

Ndërsa fëmijët tuaj rriten, mund të filloni të mendoni për shtimin e një anëtari të ri. Zgjedhja e qenit të duhur mund të bëjë një ndryshim të madh në familjen tuaj. Juu doni një qen që të mund të besoni rreth fëmijëve tuaj, një që i përshtatet me stilin e jetës tuaj . Pronësia e kafshëve shtëpiake ka përfitime të rëndësishme shëndetësore shoqërore dhe në lidhje me shëndetin, sidomos me alergjitë, obezitetin dhe sëmundjet kardiovaskulare, prandaj patjetër përfitimet e pronësisë së përkëdhelur për familjet.

Qentë e ndihmës janë të trajnuar posaçërisht për të ndihmuar fëmijët me autizëm dhe ata me probleme shëndetësore si diabeti dhe epilepsia. Nëse keni fëmijë me nevoja të veçanta, ju duhet të merni patjetër një qen  me racen që ju preferoni

1. Në krye të listës së racave familjare është Cavalier King Charles Spaniel adorable. Një qen i vogël, i pëlqen vëmendja, kërkon vetëm shëtitje të përditshme të shkurtra . Ata janë po aq të aftë si çdo race tjetër, por më pak hiperaktive dhe të zymtë krahasuar me disa prej racave të tjerë. Ata janë shoqërues besnikë që janë krejtësisht të lumtur që varen rreth familjes dhe nuk kërkojnë orë trajnimi për t’i mbajtur ata të stimuluar mentalisht. Ata mund të jenë të prirur ndaj sëmundjeve të zemrës, problemeve të veshëve dhe sëmundjeve të dhëmbëve.

2. Këto janë qen  që kanë nevojë për shumë socializim dhe trajnim, por për familjet që janë aktivë, dhe përshtaten me çdo familje.     Qenët e kësaj race  janë të këndshëm, të gjallë dhe shumë të rraskapitur.  Lejon veshen e rrobave nuk janë domosdoshmërisht të përshtatshme për fëmijët shumë të zymtë pasi ato mund të jenë të brishtë sepse mund të shqetësohen.

3.Beagle gjithnjë e më popullore, inteligjentracë e mrekullueshme për fëmijët me energji dhe familjet aktive. Ata janë qen i guximshëm me një natyrë shumë. Përveç infeksioneve të veshëve nuk janë veçanërisht të prirura për probleme shëndetësore të kushtueshme, por do të kenë nevojë për ushtrime për të siguruar që ata të mos marrin peshë.

4.Bichon Frise bukur është në përgjithësi një qen i madh familjar. Këta janë qen shumë të lumtur që i duan njerëzit dhe në përgjithësi janë shumë të trajnueshëm. Ata kanë një shtresë të lartë të mirëmbajtjes dhe do të kenë nevojë për larje të rregullt. Kërkojnë stërvitje të moderuar dhe janë mjaft të vogla për të marrë me vete në ekskursione familjare.

5.Një nga racat më të mëdha të përshtatshme për fëmijët. Këta qen mund të jenë budallenj dhe të gjallë, por gjithashtu janë të kënaqur që të varen me familjen. Ata nuk kërkojnë shkallë të lartë të stimulimit mendor dhe trajnimit që kërkojnë qentë e punës, por ata ende do të kenë nevojë për stërvitje të rregullt. Ata kanë një shtresë të dyfishtë dhe kerkojnë larje çdo dy javë.

/MegaPress/