Ballina / Lajme / Turqit e Maqedonisë kundër zyrtarizimit të shqipes bashkohen me sllavët (FOTO)
Loading...

Turqit e Maqedonisë kundër zyrtarizimit të shqipes bashkohen me sllavët (FOTO)

Partia Demokratike e Turqve (Türk Demokratik Partisi) ka dalë kundër zyrtarizimit të shqipes në Maqedoni, meqë sipas kësaj partie, kjo godet karakterin unitar të shtetit raporton Albanews.ch

Partia që përfaqëson komunitetin turk përmes ka shprehur kundërshtimin ndaj zyrtarizimit të shqipes në nivel shtetëror, me anë të një komunikate ndërsa ka thënë se angazhohet për një Maqedoni të fortë dhe unitare, raporton Albanews.ch

“Dhënia e të drejtave ekskluzive të një bashkësie etnike rrënon kushtetutën, që garanton barabarësi të qytetarëve. Nga kjo duhen kuptuar reagimet e pjesëtarëve të komunitetit turk që këto zgjidhje i vlerësojnë si një manipulim i përkryer që mund të nxitë tensione dhe konflikte me pasoja të mëdha për stabilitetin e vendit dhe rajonit”, thuhet në komunikatën e Partisë Demokratike Turke/Albanews.ch

Loading...

Shikoni gjithashtu

NISMA SOCIALDEMOKRATE ARTIKULUESE E VËRTETË E KËRKESAVE TË QYTETARËVE TË KOSOVËS, PËR SHTETIN QË DUAM

Jemi në një moment jashtëzakonisht të rëndësishëm për Kosovën dhe fatet e saj të së …

Loading...