Ballina / Lajme / Kosovë / Vushtrria përballet me nderprerje të gjata të energjisë elektrike
Loading...

Vushtrria përballet me nderprerje të gjata të energjisë elektrike

Edhe pas 19 viteve të luftes Vushtrria, është duke u përballur me reduktime të  gjata të energjisë elektrike, pa ndonjë orar të caktur. Banorët e qytetit të Vushtrrisë, fajsojnë KEDS-in, për këto nderprerje të energjisë  elektrike 5 – 6 orë diten por edhe gjatë mbrëmjeve. 

A. B. pagues i rregull i KEDS-it, thotë se është pagues i rregullt ndërsa ndalja e energjisë elektrike është duke i shkaktuar problem të madh, pasi që ka një biznes me të cilin mban 8 antar të familjes. Nëse kështu vazhdon do t`i mbyllim të gjitha bizneset, tha ai.

Problem të njejtë me energji elektrike ka edhe pronari i një fabrike, për prodhimin e dyerve dhe dritarve, i cili deshti të mbetet anonim për opinioni, i cili  tha se nderprerjet e energjisë elektrike,  janë duke e derguar në humbje, përshkak se makinat të cilat hyjn në funksion nuk po funksjonojnë vetëm me gjenerator. Ku vetëm sot prishja e një makine i ka kushtuar 2500 euro. Edhe pse thotë se është pagues i rregullt i KEDS-it. Nëse vazhdohet kështu jam i detyruar t`i largoj puntorët dhe ta mbylli fabriken tha ai.

T. K  qytetar për MegaPress deklaroi se KEDS përmes këtyre orave dixhitale është duke vjedhur nga populli. Zotriu në fjalë me profesion është inxhinier i elektronikes dhe përshkak të fakturave të fryera e ka shtyer të bëjë një kalkulim, ku gjatë numërave serik në orat dixhitale ka vërtetuar se numërat lëvizin deri 4 herë më shumë sesa në orat e mëparshme ka thënë ai.

Nga ana tjetër edhe qytetar të shumët u ankuan për këtë kauz të madh të shkaktuar nga KEDS. Madeje disa nga ta than se nëse vazhdohet kështu me reduktime do të ket protesta masive.

/MegaPress.AL/

Shikoni gjithashtu

Kush është Manuella Koni dhe pse është e nevojshme për një mandat në Kuvendin e Kosovës…?

Bëhet fjalë për kandidaten për deputeten nga radhët e PEK-ut, Manuella Koni, e cila beson …