Ballina / Fun / Kuriozitete / Yakuza mafia më e rrezikshme Japoneze në gjithë botën
Loading...

Yakuza mafia më e rrezikshme Japoneze në gjithë botën

Yakuza janë sindikatat e krimit të organizuar të Japonisë, si triadat në pjesë të tjera të Azisë ose mafia në Perëndim. Megjithatë, operacionet dhe rolet sociale të yakuza janë shumë të ndryshme nga organizatat e tjera kriminale. Në fakt, yakuza është pothuajse e zakonshme.

Ata kanë ndërtesa zyre dhe karakteristikat e tyre të thashethemeve në shtypin popullor japonez. Shumë folës anglezë do të kenë mësuar atë që ata e dinë për yakuza nga filmat Jason Statham dhe Grand Theft Auto, kështu që këtu janë 10 fakte që pikturojnë një portret më të rrumbullakuar, nëse e pazakontë, të bandave.Sokaiya është emri i një forme të ryshfetit në shkallë të gjerë të praktikuar nga yakuza.

Anëtarët e Yakuza që bëjnë diçka që nuk duhet të detyrohen të shlyejnë në mënyrë brutale – duke copëtuar një pjesë të gishtit të tyre. Ata fillojnë me majën e gishtërinjve të tyre, por shkeljet e mëtejshme kërkojnë gjymtime të mëtejshme. Kjo njihet si yubitsume. Si rezultat, shumë anëtarë të bandës zhduken shumica ose të gjithë gishtin e tyre të majtë, si dhe disa të tjerë. Kjo ka çuar në një kërkesë të lartë për shifra sintetike. Njerëzit që lënë yakuza përballen me stigmën në pjesë të tjera të shoqërisë dhe gishtat e tyre të humbur janë të vështirë për tu fshehur. Një ekspert i lëkurës nga Britania e Madhe, Profesor Alan Roberts, eksportoi prostetikë të gjalla për të fituar pseudonimin “Z. Fingers “nga ish-anëtarët e bandës japoneze.

Kodi i nderit që Jakuza kishte, që kaloi dhe në ditët moderne, kishte tre pika kryesore:

1 – Mos prek gruan e tjetrit

2 – Mos i përhap sekretet e organizatës

3 – Ji besnik shefit tënd. (Ky parim ishte marrë nga kodi i samurajit)

Një nga imazhet më ikonike të yakuza është arti i tyre i ndërlikuar, me trup të plotë tatuazh. Këto përdorin një metodë tradicionale të futur manualisht bojë nën lëkurë, i njohur si irezumi. Ato shihen si shenjë e trimërisë së një personi për shkak të dhimbjes që shkakton metoda.

Në 2012, ministri i drejtësisë i Japonisë, Keishu Tanaka, u detyrua të japë dorëheqjen nga posti i tij kur doli në dritë se ai kishte lidhje me yakuza. Megjithatë, këto lidhje nuk kanë qenë gjithmonë aq të dëmshme për politikanët japonezë.

Anëtarët e yakuza veprojnë si punëtorë të fushatës dhe truproja gjatë zgjedhjeve. Përveç kësaj, bandat e yakuza janë në gjendje të garantojnë një numër të caktuar votash për kandidatin e tyre të preferuar. Kryetari i një bande të yakuza në Kioto mburrej që ai siguroi 30,000 vota për të zgjedhur një guvernator të veçantë.

/MegaPress.AL/

Shikoni gjithashtu

Aktori nga Hollywood- i Morgan Freeman thërret ezanin

Morgan Freeman, ylli i shumë filmave nga të gjitha zhandret, gjatë një vizite në një xhami …