Ballina / Lajme / Zaev kërkon nga Turqia ta mbështes për antarësim në NATO
Loading...

Zaev kërkon nga Turqia ta mbështes për antarësim në NATO

Në një takim me kryeministrin e republikës së Turqisë, Kryeministri i Maqedonisë Zoran Zaev kërkoi të vazhdoj mbështetja e Turqisë, që Maqedonia të hy në NATO. Kryeministri Zaev në këtë takim tha se ” për vendin tonë janë të rëndësishme të gjitha investimet dhe Turqia është e gjashtë në Maqedoni pas shumëllojshmërisë së investimeve dhe ne jemi të gatshëm të krijojmë kushte për bashkëpunim edhe më të mirë”.

Në kuadër të  kësaj vizite zyrtare në Republikën e Turqisë, me Kryeministrin Binali Yildirim, të dy kryeministrat u dakorduan të formonin një komitet dy-anëtarësh midis dy vendeve, të cilat do të zgjidhnin në mënyrë efektive të gjitha nevojat për bashkëpunim më të mirë për secilin vend.

Në takimin e dy delegacioneve Zav kërkoj të vazhdoja mbështetjen e Turqisë për anëtarësimin e Maqedonisë në NATO dhe kryeministri Yildirim urdhëroi që republika e Turqisë të mbështesë republikën e Maqedonisë në këtë qëllim strategjik.

 

/MegaPress.AL/

Loading...

Shikoni gjithashtu

NISMA SOCIALDEMOKRATE ARTIKULUESE E VËRTETË E KËRKESAVE TË QYTETARËVE TË KOSOVËS, PËR SHTETIN QË DUAM

Jemi në një moment jashtëzakonisht të rëndësishëm për Kosovën dhe fatet e saj të së …

Loading...